Dopkommunikation

Dopprocessen är en automatiserad process som ser till att föräldrarna får relevant information om dopet och hur ni kan hjälpa dem få en minnesvärd händelse i familjen. Informationen till föräldrarna skickas ut i tre steg: ett vykort för att hälsa ”välkommen till världen”, ett brev med information om dopet och hur ni kan hjälpa föräldrarna arrangera ceremonin och det efterföljande dopkalaset samt slutligen en påminnelse till den som ännu inte bokat dop.

I Dopprocessen finns också möjligheten att administrera ett personligt telefonsamtal eller sms till de föräldrar som när barnet är 16 veckor ännu inte bokat dop.

I och med att Dopprocessen är automatiserad förenklar den ert interna arbete – vi tar hand om allt från att identifiera de olika målgrupperna för utskicken (sker i FörsamlingsPortalen) till printning, adressering, kuvertering och distribution. För att förenkla arbetet kring dopet har Verbum en informationsfolder kring dopet, perfekt att ge till föräldrar som undrar vad en behöver tänka på. Vi kan också hjälpa till att församlingsanpassa den om du önskar. Den och färdiga dop- och fadderbevis hittar ni här.