Efterdopetprocess

Genom vårt verktyg kan du bygga vidare på den relation som du etablerade vid dopet på ett smidigt sätt. Vilka dopdagar är viktiga för era medlemmar och för er församling att uppmärksamma?

Vanligtvis brukar det vara vid 1, 3 och 5 år. Men vad sägs om att vi har ett enkelt system för att få detta att bli mer målgruppsanpassat, relevant och automatiskt?

En tanke kan vara att skicka ett tack för senast efter en månad och samtidigt bjuda in till barnverksamheten? Eller vid 13, 16 och 18 år? Tänk att du passar på att bjuda in eller berätta om nåt som kan intressera den målgruppen. På samma sätt är det värt att tänka ett varv extra på grattis på ett års dagen. Där finns det ju tre målgrupper (om inte fler). De som döptes som små barn, de som döptes som konfirmander och nu är ca 15-16 år och de som döptes som vuxna. De ska ju alla ha helt olika grattiskort! Det fixar vårt system självklart helt automatiskt.

En sak vet vi, unga när de flyttar hemifrån har stor benägenhet att gå ur Svenska kyrkan. Men om vi visar på att vi finns här och är en del av deras liv kanske de känner att relationen är tillräckligt stark för att vara kvar. Det är ju onekligen värt ett försök. Att stärka det med att berätta att vi gör något bra för skapelsen, världen eller närmiljön är något som den här målgruppen gärna är med och bidrar till.

Så låt ett grattis på dopdagen bli mer än bara ett grattis. Låt det bli en inbjudan till ett möte, en unik chans att visa att ni ser er medlem och att den är viktig. Och passa på att berätta om det goda ni gör!

 

Hos oss får du:

  • utskick formgivna av er eller för er församling eller pastorat, det lokala är ju så viktigt
  • byta utskick hur ofta du vill utan extra kostnad, det ska vara enkelt att göra om och tänka nytt
  • kontroll, automation och kontinuitet på era utskick och en stor möjlighet till målgruppsanpassning
  • ett hållbarhetstänk då varje utskick trycks när det ska iväg, ingen lagerhållning som blir inaktuell
  • stöd, support, inspiration och vi är gärna som en kollega som tänker ihop med dig

 

Ring oss!Caroline Hedin

Caroline Hedin
caroline.hedin@streamstone.se
070-389 25 58

Kommunikationsrådgivare och projektledare

Simon Sjögren

Simon Sjögren
simon.sjogren@verbum.se
072-050 72 97

Församlingsrådgivare